Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, povodom Međunarodnoga dana ljudskih prava, dodijelio je nagrade i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”.
Nagrada „Krunoslav Sukić“ 2016., jučer je na svečanosti u HNK u Osijeku dodijeljena Zdravku Marjanoviću – mirovnom aktivistu iz Bačke Palanke za ustrajnu predanost građenju miroljubivih i prijateljskih veza među ljudima i narodima. Nagrada “Krunoslav Sukić” dodijeljena je i Ivani Paradžiković, urednici emisije Provjereno za njezino profesionalno i ljudsko zalaganje za socijalnu pravdu, solidarnost, ljudska prava i demokratske standarde.

Mreži Mladi ujedinjeni u miru dobila je Priznanje “Krunoslav Sukić” za rad na povezivanju mladih iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine kojim promiču, potiču i pridonose izgradnji miroljubivih, suradničkih i prijateljskih odnosa i tako postavljaju temelje trajnom miru.

Priznanje „Krunoslav Sukić“ za Knjigu godine dobio je Nikola Biliškov, urednik knjige radova grupe autora “Preživljavati usprkos“ – zbornik povodom 100. obljetnice rođenja Ivana Supeka jer pridonosi stvaranju ozračja razumijevanja mirotvorstva, nenasilnog djelovanja, ljudskih prava i civilnoga društva.

Priznanje „Krunoslav Sukić“ Mirotvorna škola 2016, dodijeljeno je učenicima, nastavnicima i suradnicima Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko za poticanje odgoja za mir, nenasilje i suradnju te njihovo solidarno i uključivo sudjelovanje u unaprjeđivanju života svoje školske i lokalne zajednice.

“Nije baš jasno kako graditi mir, kako žrtvi očuvati dostojanstvo, kako i što sa počiniteljima zla, zločina. Kako graditi manje nasilan, manje nepravedan Svijet?

Danas slavimo one sjajne među nama koji nalaze načine za graditi mir, promišljati strukturno i kulturno nasilje, zaštititi slabe i drugačije, suprostaviti se obrascima mržnje, pogotovo moćnicima, biti nemilosrdan s problemom a ipak pažljiv s osobom.” ( iz govora Gorana Božičevića, Odbor Nagrade “Krunoslav Sukić”)

Više o dobitnicima i o samoj nagradi možete pročitati na stranici Centra za mir Osijek

Izvor: vcos.hr

© 2016 Organizacija za građanske inicijative · Prati:ČlankeKomentare · Powered by WordPress admin@ogi.hr